Стрази - блиск в нашому житті

З моменту появи страз вони завжди були в тенденціях моди, але варто зазирнути в минуле і згадати, як з'явилися стрази і чому вони такі популярні?

В усі часи люди прагнули підробити рідкісне, дорогоцінне каміння. Ще в Стародавньому Єгипті винайшли сплав скла з металами, який нагадував справжні діаманти. Підробляли смарагди, рубіни та перли всі, кому не лінь. Але справжньою подією стала поява на світ генія-ювеліра, якому ми маємо бути вдячні сьогодні.

 

Франція ... Епоха Відродження ... Час процвітання французької імперії, правління Династії Бурбонів. Бали та урочистості в королівських палацах вражали своєю пишністю, розкішшю та багатством. Головною окрасою всіх придворних дам буо дорогоцінне каміння. Воно вказувало як на заможність їх власника, так і були способом виділитися і похвалитися перед іншими. Проте, коштовне каміння, насправді, коштувало чималих грошей і тому дозволити їх собі міг далеко не кожен. А виглядати блискуче і багато хотілося всім. Тому дотепний скловар-ювелір винайшов спосіб імітації дорогоцінного каміння.

Народився Жорж Фрідріх Страсс (нім. Георг Штрассе) у маленькій провінції Ельзас, що межує з Німеччиною та Швейцарією, у сім'ї ювеліра. Прогулюючись берегом річки Рейн, Жорж виявив маленькі кристали мінералів, які своїм блиском нагадали йому діаманти. Тоді йому спала на думку ідея, створити подібну імітацію зі скла. Жорж вигадав особливу формулу сплаву: скло з додаванням солей металів. Остаточно він зупинився на сплаві з додаванням окису свинцю.

 

Свинцевий кришталь став справжнім відкриттям у світі скляних підробок. Страс не лише вивів формулу металу, а й навчився його майстерно обробляти. На світ з'явилася перша імітація діаманта. Навіть досвідчені ювеліри не завжди могли відрізнити підробку від оригіналу. У 1730 р. ювелір почав успішно виробляти своє каміння на світ і вони стали користуватися широкою популярністю. Сам король Людвіг XV любив такі коштовності та зробив Страса придворним ювеліром. Таке каміння одержало ім'я свого творця – стрази. Цікавим є той факт, що близько половини коштовностей самого Наполеона Бонапарта, знайдених у його скарбницях, є підробками. Що ще раз доводить те, що стрази мали велику популярність і їх виробництво процвітало.

В нинішній час технічної революції вчені-технологи довели метод виробництва страз до досконалості, тому важко відрізнити їхню відмінність від справжніх діамантів. У свинцевий кришталь додають борну кислоту, яка надає стразам сяйво та блиск. Паліьра кольорів значно збільшилася завдяки методу додавання в сплав солей різних металів.

 

Ці якості роблять стрази універсальними в застосуванні у всіх галузях. Найвідомішим виробником імітації дорогоцінного каміння на сьогоднішній день є Ювелірний Дім Swarovski. І тут справа не обійшлася без генія-ювеліра Даніеля Сваровскі, який удосконалив свинцевий сплав та винайшов унікальну машинку для огранювання. Це зробило каміння Swarovski особливим видом у світі ювелірних виробів, і тепер вартість цього каміння може доходити до вартості справжніх діамантів. Кристали Swarovski повторили славу французьких імітацій Страсса. Їх використовують найвідоміші Будинки Моди Dior, Chanel та Armani. Без них не обходиться жодний модний показ і їм навіть присвячують цілі колекції одягу та аксесуарів.

 

Отже, нагадаємо, що стрази - це імітація дорогоцінного каміння з кришталю або скла. Можуть бути різних кольорів, форм та розмірів (починаючи від 1,2 мм тощо).


Сьогодні інкрустація камінням дуже популярна. Стрази стали просто незамінними при прикрашанні повсякденних або сценічних суконь, їх використовують як світові Будинки Моди, так і приватні майстрині.

 

 

Ви можете зустріти стрази скрізь. В одязі, взутті, аксесуарах і гаджетах, в інтер'єрах та автомобілях. Стрази стали маленькими супутниками будь-якої сфери життя. Важко зустріти жінку, яка не мала в арсеналі одягу або аксесуару з цього прекрасного каміння. Останнім часом стрази прикрашають і саму людину: манікюр зі стразами, макіяж зі стразами, зачіска зі стразами.


Бажання виглядати красиво та привабливо змушує нас вигадувати оригінальні, ексклюзивні речі, а стрази прикрашають їх своїм блиском, роблячи неповторними. Багато дівчат підкреслюють свою ніжність і чуттєвість, прикрашаючи стразами свої весільні сукні, а також весільний декор: келихи, свічки, підв'язку або грошову скриньку. І зробити це можна самому, не докладаючи особливих зусиль та часу. Ваша фантазія допоможе Вам створити справжній витвір мистецтва.

Маленькі блискучі стрази – це найпростіший шлях виділити себе у суспільстві, можливість подобатися собі та оточуючим. Інкрустувати блискучим камінням можна випускну сукню, вечірнє вбрання або клатч, одяг кежуал або улюблене взуття. Будь-яка річ, прикрашена таким чином, стане оригінальною та неповторною й притягуватиме захоплені погляди оточуючих.

 

Окрім повсякденного одягу та аксесуарів за допомогою каміння прикрашають костюми танцюристів, гімнастів, фігуристів. Шикарні, що горять блиском, бальні сукні, сукні латини перетворюють паркет танцювального турніру на справжнє свято, що запам'ятовується. Вбрання танцюристів, інкрустовані стразами, вигідно доповнюють композицію танцю, приховують недоліки, допомагають підкреслити красу та грацію рухів танцюристів.


Наш інтернет-магазин пропонує широкий асортимент високоякісних, оригінальних страз із чистого, якісного скла. У нас представлені такі бренди як преміум стрази Crystalline (повний аналог Swarovski) та заводські стрази DMC Premium.

 

Всі стрази та пришивний декор у магазині Crystalkiev мають сертифікати якості та виготовляються на мануфактурних заводах. Ваш виріб, інкрустований нашим камінням, не помутніє і не відшарується, а довгий час буде тішити око свого власника яскравим, неповторним блиском!

 

Купити стрази ви можете через Кошик сайту.

Так само цілодобово працює Дірект на нашому акаунті Instagram (@crystalkiev) куди ви можете відправити ваше замовлення або запитання!

Якщо ви хочете отримати будь-які консультації можна зателефонувати або Viber/Whatsapp:

+38-067-536-70-07 (див. розділ контакти).

 

Доставка проводиться по всій Україні – 1 день

Доставка по світу – від 7 до 14 днів.

купить стразы сваровски, купить стразы Swarovski, купить стразы в Украине, купить стразы в Киеве, купить стразы в Днепропетровске, купить стразы оптом Украина, купить стразы оптом в Днепропетровске, купить стразы DMC в украине, купить стразы дмс украина, купить кристаллы сваровски украина, купить камни сваровски днепроптеровск, купить камни сваровски в украине, swarovski cystal купить украина, swarovski cristal купить днепропетровск, купить стразы горячей фиксации в украине, купить стразы hot fix Днепропетровск, купить стразы пришивные в украине, купить пришивные стразы днепропетровск, купить, купить стразы холодной фиксации в украине, купить стразы холодной фиксации в днепропетровске, интернет магазин фурнитуры, интернет магазин страз, купить стразы холодной фиксации в украине, купить стразы холодной фиксации в днепропетровске, купить стразы сваровски горячей фиксации украина, купить hot fix swarovski crystal украина,