Як приклеїти стрази холодної фіксації

Жінки люблять виглядати красиво та блискуче. Найкращими помічниками в цьому є ювелірні прикраси з дорогоцінним камінням. Безумовно, вартість такої краси буває надхмарною, але в сучасному світі не обов'язково мати для цього дорогі прикраси з діамантами. Можна виглядати стильно і дорого, використовуючи прекрасну альтернативу - кристали, виконані під коштовне каміння.

 

Найвідоміші імітації виготовляє австрійська компанія Swarovski. Хоча такий «арт-кристал» є лише імітацією, але процес виготовлення таких кристалів не менш кропітливий і складний, ніж діамантів. Огранювання та шліфування доведені до досконалості, а краса та блиск не залишать байдужою жодну принцесу.


Кристали або стрази Swarovski є дуже різноманітними елементами для творчої роботи. Стразами можна прикрасити будь-який одяг, весільну сукню, аксесуари, взуття, верхній одяг, сумки та гаманці.

 

Блискучий розсип страз Swarovski чудово виглядатиме на меблях, елементах інтер'єру, побутовій техніці, мобільному телефоні та ноутбуці. Стразами пишуть цілі картини, що вражають своєю красою, не кажучи вже про створення зі стразів прикрас, подарункових листівок, рамок, ваз та інших виробів для домашнього декору.


 

В нашому інтернет-магазині представлені стрази гарячої фіксації (термострази) та стрази холодної фіксації (клеєві стрази) брендів Crystalline та DMC Premium Hong Kong.

Самими універсальними для роботи є стрази холодної фіксації, тому що їх можна приклеїти практично на будь-які поверхні за допомогою спеціального клею для страз. Клеїти стрази холодної фіксації дуже просто, але все ж таки необхідно знати кілька секретів, щоб робота вийшла досконалою.

 

Далі ми докладно поговоримо про те, як правильно приклеювати стрази холодної фіксації, щоб вони міцно трималися та довго радували Вас своїм блиском та красою.


Отже, загальний план робіт з приклеювання страз на клей виглядає так:

 1. Підготовка ескізу.

2. Підготовка робочого місця.

3. Підготовка матеріалу.

4. Розміщення та приклеювання каміння на матеріалі.

5. Висихання виробу.

 

Докладніше розберемо кожен пункт.

1. Підготовка ескізу (малюнок).

Насамперед, необхідно почати з самої ідеї. Добре продумайте майбутній малюнок та зобразіть його на папері. В інтернеті можна знайти безліч різних малюнків та ескізів для інкрустації. Роздрукуйте заготовку в натуральну величину, так Ви зможете прикласти малюнок на поверхню, що прикрашається, і підігнати його за розмірами. Підберіть стрази холодної фіксації, відповідні за розміром, колірною гамою та стилем для поверхні, що інкрустується. Найчастіше для інкрустації використовують кольори Crystal та Crystal AB.

2. Підготовка робочого місця.

Підготуйте рівну, стійку поверхню для роботи (краще працювати на письмовому столі). Заберіть усе зайве, що може завадити під час роботи. Налаштуйте освітлення, це дуже важливо, щоб не припуститися помилки і не приклеїти камені не того розміру або кольору. Підготуйте необхідні інструменти для роботи – спеціальний клей для страз, пінцет або восковий олівець, зубочистка, шматочок бавовняної тканини, ватна паличка, знежирювач (для роботи з гладкими поверхнями).

 

Тепер потрібно приготувати стрази для роботи. Переверніть усі стрази кристалом нагору, всі стрази обов'язково потрібно розкласти за кольором та розміром. Для цього можна використовувати миски чи пластикові форми для елементів дрібного декору. Стрази необхідно розташовувати на робочому столі так, щоб вам було зручно їх брати і переносити на основу. Стрази завжди потрібно підбирати із запасом, щоб підстрахуватися у разі втрати каменю під час роботи (+5-10% до кількості).



3. Підготовка матеріалу.

Необхідно провести попередню підготовку основи до роботи для міцнішого приклеювання кристалів. Поверхню предмета необхідно очистити від пилу та забруднень, потім знежирити за допомогою спирту. Якщо поверхня шероховата, її можна попередньо зашкурити і прибрати всі грубі шероховатості.

При роботі з тканинами, попередньо, їх необхідно переглянути на відсутність жирних плям, так само рекомендується тканину пропрасувати, якщо на ній присутні сильні заломи.

Коли ескіз готовий, необхідно перенести його на поверхню основи. Зробити це потрібно акуратно, щоб лінії були тонкі та легко стиралися з матеріалу основи. Підійде крейда, олівець або спеціальний водорозчинний маркер. Під час роботи завжди тримайте ескіз біля виробу, так ви зможете контролювати правильність розташування страз.

Розмістіть матеріал-основу на робочому столі з інструментами таким чином, щоб усі матеріали для приклеювання страз були у Вас під рукою і Вам було зручно з ними працювати.

 

4. Розміщення та приклеювання страз на матеріалі.

Одним з найважливіших моментів у роботі зі стразами холодної фіксації є клей. Він має бути спеціальним та сумісним до типу обраної поверхні. Не можна приклеювати стрази побутовим промисловим клеєм, це може зашкодити як кристалу (він може помутніти з часом або відпасти), так і самій основі.

Також важливо підібрати кількість клею для приклеювання страз. Якщо клею виявиться мало, каміння може не витримати прання або експлуатації і відпасти, а якщо клею буде занадто багато, робота вийде не акуратною і загубиться блиск і сяйво кристала. Спробуйте клей до початку роботи на іншій ділянці, щоб зрозуміти, скільки потрібно клею для приклеювання.

Клей можна наносити за допомогою насадки-носика на тюбику або зубочисткою.

 

Приступаємо до приклеювання страз.

Якщо малюнок простий, можна попередньо розкласти стрази по контуру, без клею.

Стрази переносять і розкладають за допомогою воскового, парафінового олівця, палички Crystal Katana або за допомогою пінцету.

 

Існує три методи нанесення клею на предмет.

Точково. На поверхню наносимо крапельку клею, розміром трохи менше від діаметра каменю. Кожну стразу переносимо на клей і на 1-2 сек. злегка притискаємо, для рівномірного розподілу клею на нижній основі, і даємо можливість клею схопитися. Це кропітка робота, вимагає терпіння та уважності.

Лінійно. За допомогою носика або зубочистки наноситься безперервна клейова лінія, діаметром трохи менше діаметра страз. Не можна розташовувати стрази різних діаметрів на одній клейовій лінії. Для кожного розміру каменю має бути нанесена необхідна кількість клею. Після нанесення клейової лінії стрази дуже швидко переносяться на клей. Так як при повільній роботі клей може підсохнути та не схопитися зі стразами.

 

Повне покриття. Клей наноситься рівномірним шаром на поверхню і на нього викладаються стрази щільно один до одного. Для зручності можна викласти контур такої ділянки малюнка і надалі сміливо наносити клей у центр, не боячись вийти за межі.

 

Врахуйте, що клей рідкий і можливе сповзання кристалів. Тому розраховуйте силу притиску каменю до поверхні. Також слід пам'ятати, що стразу можна і, при необхідності, потрібно підравити протягом перших 3-5х секунд, потім клей густіє і може залишити підтьоки при переміщенні.

Якщо клей виліз за межі каменю або на поверхню, заберіть його за допомогою ватної палички, змоченої у спирті або ацетоні.

Періодично перевіряйте правильність та точність розташування кристалів. Якщо ви помітили помилку, можна виправити все. Спробуйте підчепити камінь гострим лезом, ретельно видаліть залишки клею зі стрази і з поверхні. Нанесіть знову краплю свіжого клею і прикладіть стразу знову. Видаляємо клей із поверхні ватною паличкою змоченою у спирті або ацетоні.

Також необхідно враховувати щільність матеріалу та при необхідності використовувати спеціальний мат. Якщо тонка тканина або папір, клей може просочитися наскрізь і приклеїти виріб до поверхні столу.

Намагайтеся вчасно прибирати дрібні краплі або сліди з робочої поверхні та виробу, тому що потім це зробити буде неможливо.

 

5. Висихання виробу

Остаточно клей висихає через 24 години. Тому, в кінці роботи акуратно відкладіть виріб у строну або перенесіть (без деформації малюнка) у місце, де виріб може висохнути. Намагайтеся не користуватися річчю в першу добу до повного висихання клею, оскільки невелика деформація призведе до неминучої втрати каменів.

Після того як клей висох, перевірте, чи добре все каміння приклеїлося. Перевірити це можна трохи потрусивши виріб. Якщо десь камінь випав, нанесіть повторно клей на це місце і прикладіть новий камінь.

 

 

Спочатку Вам здасться, що працювати зі стразами холодної фіксації довго та важко, але з часом, Ви переконаєтеся, що це найлегший і найшвидший спосіб зробити будь-яку річ ексклюзивною.


В результаті такої копіткої роботи Ви станете справжнісіньким майстром з інкрустації стразами будь-яких поверхонь. Оточуючі будуть захоплено дивитися на ваші неповторні, оригінальні, модні аксесуари та вбрання.

 

Купити стрази Crystalline та DMC Premium ви можете, через Кошик сайту

Так само цілодобово працює Дірект на нашому акаунті Instagram (@crystalkiev) куди ви можете відправити ваше замовлення або питання!

 

Якщо ви хочете отримати будь-які консультації можна зателефонувати або Viber/Whatsapp:

+38-067-536-70-07 (див. розділ контакти).

 

Доставка проводиться в день оплати по Україні – 1 день

Доставка по світу – від 7 до 14 днів.

купить стразы сваровски, купить стразы Swarovski, купить стразы в Украине, купить стразы в Киеве, купить стразы в Днепропетровске, купить стразы оптом Украина, купить стразы оптом в Днепропетровске, купить кристаллы сваровски украина, купить камни сваровски днепроптеровск, купить камни сваровски в украине, swarovski cystal купить украина, swarovski cristal купить днепропетровск, купить стразы холодной фиксации в украине, купить стразы холодной фиксации в днепропетровске, стразы сваровски в Харькове, стразы сваровски во львове, стразы сваровски в одессе, стразы сваровски купить в Чернигове, стразы сваровски купить в Запорожье, стразы сваровски найти цена, стразы холодной фиксации, как приклеить стразы на клей, какой клей нужен для страз, стразы холодной фиксации что это, стразы холодной фиксации инструкция, как работать со стразами холодной фиксации, как наклеить стразы на клей, как приклеить стразы на ткань, как приклеить стразы на одежду, как приклеить стразы на детскую шапочку, чем приклеить стразы, как приклеить стразы сваровски, на какой клей приклеить стразы Swarovski, стразы сваровски найти в днепропетровске по интернет цене