Як приклеїти стрази гарячої фіксації

Одяг, прикрашений блискучими стразами, виглядає чаруючим та привабливим. Світло, що відбивається від маленьких граней, створює навколо такого вбрання сяюче мерехтіння. Стразами можна прикрасити сукню для бальних танців, сценічний костюм, купальник для гімнастики, вечірню та весільну сукню, костюм для особливої ​​урочистості, взуття, аксесуари, подарунки і листівки близьким, та багато іншого.

У нашому інтернет-магазині Сrystalkiev представлена ​​широка лінійка страз Crystalline та DMC Premium гарячої фіксації або термоклеєві стрази.

У цій статті ми поговоримо: термоклейові стрази – що це? Чим стрази гарячої фіксації відрізняються від страз холодної фіксації? Як приклеїти стрази гарячої фіксації (Hot Fix)?

 

Термоклейові стрази (стрази гарячої фіксації) – це кришталеві стрази, на нижню основу яких нанесено спеціальне клейове покриття. Цей клейовий шар розплавляється за рахунок високої температури та фіксує стразу на тканині.

Технологии применения Swarovski Elements

Структура термоклейових страз:

1 – кристал, виготовлений з гірського кришталю, має огранювання в 12 (арт.2028), 14 (арт.2058) та 16 (арт.2088) граней (залежно від виробника) та машинне полірування для посиленого блиску. Кристал може бути чистого кольору Crystal з підвищеною прозорістю, кольорові стрази (Color) або з додаванням спеціальних колірних добавок (Vitral), які представлені широкою палітрою.

Також існують стрази зі спеціальним зовнішнім покриттям Aurore Boreal (північне сяйво), яке надає ефекту «хамелеон», тобто, кристал переливається райдужним сяйвом з рожевим, блакитним та золотистим відтінком.

2 - фольговане алюмінієве покриття призначене для надійного з'єднання з шаром грунтовки і створює додатковий блиск стразам.

3 – шар грунтовки служить з'єднуваечем між фольгованим покриттям і клейовою основою.

4 - спеціальний термоклей, який під дією високої температури плавиться і за рахунок своєї легкої текстури проникає в тканину, а як знову охолоне - застигає, при цьому надійно фіксує стрази на текстильній поверхні.

Зверніть увагу! Не всі поверхні підходять для роботи зі стразами гарячої фіксації. В основному термострази застосовуються для текстильних виробів, стійких до високих температур. Перед початком роботи необхідно перевірити матеріал-основу.

Важливі параметри: теплостійкість, стійкість до тиску, висока здатність вбирати речовни.

Список матеріалів, які не підходять для роботи зі стразами гарячої фіксації:

- Гладка натуральна або штучна шкіра;

- Щільний поліамід;

- тканини з силіконовою обробкою (водовідштовхувальні матеріали);

- дуже тонкі тканини (органза);

- матеріали, на які нанесена спеціальна фарба;

- Джинс, бавовна, трикотаж, атлас, шовк, шерсть.

Також дуже важливими параметрами є температура, тиск та час нанесення.

З якою температурою слід приклеювати стрази? Зазвичай термоклей починає танути в діапазоні 120С⁰ -170С⁰. Температура підбирається відповідно до параметрів матеріалу-основи.

Як сильно потрібно притискати стрази до тканини? Тиск залежить від розміру елемента, щільності матеріалу-основи та приладу, з яким працюєте (праска, паяльник, термоплівка, термопрес). Врахуйте, що сильний тиск може призвести до розтікання клею, зміщення стрази та негативного впливу на тканину.

У той же час недостатній тиск може створити слабке кріплення і, згодом, призвести до втрати каменю. Якщо стрази невеликого розміру, тиск може бути помірним або середнім, а до каменів більших розмірів потрібен середній або високий тиск.

Наскільки потрібно притискати стрази до тканини під час приклеювання? Цей параметр також залежить від розміру страз та матеріалу. Камінці невеликих розмірів у середньому приклеюються за 2-3 сек., великим кристалам потрібно близько 10-15 сек. Враховуйте також і поглинаючу здатність тканинної основи.

Отже, вивчивши всі параметри для роботи, рекомендується потренуватися на окремій ділянці та працювати зі стразами різних розмірів. Тепер, коли Ви «набили руку», можна сміливо братися до основної роботи.

 

Що потрібно підготувати для приклеювання страз гарячої фіксації? Підготуйте рівну та стійку поверхню для роботи. Прасувальна дошка не зовсім підходить для роботи, тому що має м'яку та неміцну поверхню. Можна підкласти папір чи фольгу, щоб захистити інші тканинні поверхні від проникнення розплавленого клею.

Нам знадобляться: для переміщення страз – восковий олівець, пінцет, термоплівка (якщо ми плануємо наносити складний візерунок), зубочистка та найголовніше – це праска або спеціальний паяльник (аплікатор) для страз. Заздалегідь розрахуйте необхідну кількість страз із запасом близько 5-10%. Розкладіть стрази на рівній поверхні або тканині з ворсом (оксамит, велюр) верхньою основою вгору. Тканина-основа повинна бути рівна, без складок та закріплена на поверхні, щоб уникнути зміщення або падіння самої тканини. Далі підготуйте малюнок чи візерунок. Можна зробити кілька ескізів на папері. Ретельно продумайте його, тому що якщо в процесі Ви задумаєте щось змінити, страз можна буде прибрати, але залишок від клею прибрати буде важко. Перенесіть малюнок на тканину за допомогою крейди або маркера. Також можна використати кальку. Надлишки крейди або олівця можна підчистити за допомогою мокрої ватної палички або гумки. Коли малюнок нанесений на тканину, підготуйте інструмент для приклеювання.

Якщо працюватимете з праскою, поставте регулятор на шерсть/шовк або регулятор на 2 чи 3 крапки. Працювати рекомендується рівною поверхнею праски. Розкладіть 3-5 страз на місце за контуром малюнка, акуратно прикладіть розігріту праску і затримайте її на 3-5 сек. з достатнім тиском. Подайте пар на 1-2сек. Намагайтеся не рухати праску в момент приклеювання. Заберіть праску убік і дайте охолонути стразам. Якщо необхідно трохи виправити стрази, зробіть це за допомогою зубочистки. Дайте виробу з камінням охолонути і не переміщуйте його в цей час. Далі можна перейти до іншої ділянки візерунка. Продовжуйте працювати далі за такою ж аналогією.

Якщо у вас є спеціальний паяльник для термостраз, працювати з ним дуже просто та зручно. Для паяльника є спеціальні насадки, що підходять для різних розмірів страз. Завдяки цьому стрази краще нагріваються і надійніше фіксуються на тканині. Паяльник зручно тримати в руці і не слід стежити за температурою нагрівання. Розігрійте паяльник до потрібної температури, розкладіть стрази лицьовою стороною нагору і натисніть на камінь за допомогою насадки. Зачекайте кілька секунд, щоб клей розплавився. Страз залишиться на тканині та буде приклеєний. Перевірте надійність фіксації кожного каменю, за потреби можна провести повторне нагрівання. Для надійного приклеювання термо-страз аплікатором завжди використовуйте насадку на 1 розмір менше, ніж ваш розмір страз. Наприклад, якщо ви приклеюєте термоспособом стрази розміром ss20, використовуйте насадку для каменів ss16. Ця хитрість дозволить уникнути дотику паяльником до тканини, і ви її не зіпсуєте! Будьте обережні, якщо захочете поміняти насадку або відрегулювати ширину, відключіть паяльник від мережі і дайте охолонути приладу. Дайте охолонути виробу та не совайте каміння близько 30 хвилин.

 

Використовуйте термоплівку для страз гарячої фіксації: підкладіть під неї свій малюнок у дзеркальному відображенні, розкладіть стрази лицьовою стороною вниз, а клеєм нагору. Оскільки термоплівка має липку поверхню стрази будуть на ній триматися і ваш малюнок не зсунеться. Переверніть термоплівку зі стразами на тканину і пропрасуйте рівною поверхнею праски від 10 сек. до 20 сек. Тут пара не потрібна! Зачекайте 10-15 секунд, зніміть термоплівку, перевірте свою роботу. Якщо потрібно повторіть дії, але вже без термоплівки.

Після приклеювання всіх страз, можна протягом 20 секунд, зізворотнього боку за місцем малюнку, пройтися праскою, розігрітою до середньої температури з парою. Таким чином, Ви ще раз переконаєтесь у надійності фіксації каміння. Однак вибір методу приклеювання страз гарячої фіксації залежить тільки від Вас. Головне, щоб це було зручно, швидко та акуратно. А виріб викликав у Вас почуття гордості та радості за свою безцінну та копітку працю.

 

Купити стрази Crystalline та DMC Premium ви можете, через Кошик сайту

Так само цілодобово працює Директ у нашому обліковому записі Instagram (@crystalkiev) куди ви можете відправити ваше замовлення або питання!

 

Якщо ви хочете отримати будь-які консультації можна зателефонувати або Viber/Whatsapp:

+38-067-536-70-07 (див. розділ контакти).

 

Доставка проводиться по всій Україні – 1 день

Доставка по світу – від 7 до 14 днів.

стразы горячей фиксации купить днепропетровск, кристаллы Crystalline горячей фиксации,стразы горячей фиксации, как приклеить стразы , стразы темоклеевые купить киев, стразы горячей фиксации купить украина, стразы имитация сваровски купить харьков, стразы для рукоделия купить, стразы для картин купить в украине, купить стразы кристалайн, стразы дешево оптом, Crystalline отзывы, стразы имитация сваровски, недорого купить стразы копия сваровски, стразы аналог сваровски, имитация swarovski, стразами для украсить вечернее платье, стразами для украсить свадебное платье купить, стразами для украсить вечернее платье купить Украина, стразами для украсить платье для танцев купить киев, стразами для украсить вечернее платье купить Днепропетровск, как пользоваться паяльником для страз, как клеить стразы, как приклеить стразы утюгом, приклеить стразы горячей фиксации, инструкция стразы горячей фиксации, каким способом приклеить стразы,